luni, 9 decembrie 2013

Veniturile din jocurile de noroc nu vor mai fi impozitate

Mai multe categorii de câștiguri obținute de persoanele fizice din jocurile de noroc nu vor mai fi impozitate. Explicația constă în faptul că autoritățile nu pot afla câștigul obținut la jocurile de noroc. Sunt scutite astfel de la plata impozitului sumele obținute din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker.

În prezent, veniturile astfel obţinute de către persoanele fizice sunt considerate venituri impozabile şi cuprind câştigurile realizate ca urmare a participării la jocuri de noroc, inclusiv cele de tip jackpot.
 


Codul Fiscal actual nu cuprinde reglementări care să excludă din sfera impozabilă veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participării la anumite tipuri de jocuri de noroc.

Modificarea pentru neimpozitarea acestora va fi operată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, conform proiectului obţinut de Mediafax.

Documentul mai arată că "eventualele" reduceri ale veniturilor bugetare rezultate din neimpozitare urmează să fie compensate cu încasările "provenite din modificarea taxelor" prevăzute de legislaţia în materie pentru desfăşurarea activităţii în domeniul jocurilor de noroc, "legislaţie ce urmează a fi aplicată odată cu intrarea in vigoare a acestei ordonanţe".

Impactul financiar asupra bugetului de stat ca urmare a aplicării acestei modificări este estimat ca pozitiv, cu un plus de 34,2 milioane lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu